
- 250 g makaronu 'świderki'
- 200 g sera feta
- pół ogórka szklarniowego
- 1 mała czerwona cebula
- 120 g pomidorków koktajlowych
- 15 g świeżych liści bazylii
Dressing:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu winnego z czerwonego wina
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżeczki suszonego oregano
Makaron zagotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i opłukać pod zimną wodą.
Wszystkie składniki na dressing wymieszać.
Ogórek obrać, przepołowić, pokroić na grube plastry, można usunąć nasiona. Cebulę pokroić w półksiężyce. Fetę pokruszyć. Bazylię porwać na małe kawałeczki. Pomidorki pokroić na ćwiartki.
Makaron połączyć z ogórkiem, fetą, pomidorkami, cebulą, bazylią, lekko wymieszać. Polać dressingiem, podawać.
Smacznego :)www.magiasmakow.blox.pl