
- 400 g makaronu penne
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
- duża szczypta suszonego chilli
- 400 g dojrzałych pomidorów, z grubsza pokrojonych
- 50 g czarnych oliwek, pokrojonych
- 1 łyżka posiekanego tymianku
- 300 g tuńczyka w puszce w oleju, odcedzonego
- sól i pieprz do smaku
Makaron ugotować w posolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić.
W międzyczasie, na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, chilli, pomidory, oliwki i tymianek. Zagotować i gotować przez 5 minut.
Tuńczyka z puszki odsączyć z oleju, widelcem podzielić na mniejsze kawałki. Dodać do sosu, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Makaron wymieszać z sosem, natychmiast podawać.
Smacznego :)www.magiasmakow.blox.pl