Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów z orzechowym dressingiem

Składniki na 4 porcje:
  • 200 g fasolki szparagowej, przyciętej
  • 250 g pomidorków wiśniowych

Dressing orzechowo - musztardowy:

  • pół szklanki (70 g) podpieczonych posiekanych orzechów laskowych, bez skórki
  • 2 łyżki oleju z orzechów laskowych
  • 1 łyżka winnego octu
  • 1 łyżeczka musztardy pełnoziarnistej

Fasolkę przyciąć, zagotować w osolonej wodzie do miękkości. Pomidorki przepołowić.

Wszystkie składniki na dressing włożyć do słoiczka, zamknąć, dobrze wstrząsnąć, by się wymieszały.

W naczyniu wymieszać fasolkę i pomidory z dressingiem, delikatnie.

Smacznego :)

www.magiasmakow.blox.pl