Sałatka ziemniaczana z porem

Składniki:
  • 2 kg ziemniaków
  • 2 łyżki octu winnego
  • około 5 porów (jasne części)*
  • garść natki pietruszki, posiekanej
  • 1,5 szklanki majonezu, lub więcej wedle upodobań
  • sól i pieprz do smaku

Ziemniaki obrać, ugotować w posolonej wodzie do miękkości (uważać, by nie gotować za długo by się nie rozsypywały). Odcedzić, pokroić na większe kawałki, wystudzić.

Ziemniaki wyłożyć na tacę, pokropić octem, schłodzić w lodówce.

Pory pokroić na drobne plasterki, dodać do ziemniaków, razem z pietruszką i majonezem; doprawić. Delikatnie wymieszać.

Sałatka jest najlepsza podawana na zimno.

Smacznego :)

* u mnie około 350 g pora

www.magiasmakow.blox.pl