Kotlety drobiowe z fetą i suszonymi pomidorami

Składniki na 12 kotletów:
  • 750 g mięsa drobiowego, zmielonego
  • 50 g suszonych pomidorów (najlepiej z zalewy), drobno posiekanych
  • 1 jajko
  • 1 nieduża czerstwa kajzerka, namoczona, następnie odsączona z wody
  • 100 g sera feta, drobno pokruszonego
  • pół niedużej cebulki, drobno posiekanej i podsmażonej (lub szczypioru)
  • sól i pieprz, do smaku

Wszystkie składniki razem wymieszać. Formować kotlety, jeśli z przeznaczeniem na burgery - bardziej płaskie i okrągłe. Smażyć na oleju przez kilka minut z obu stron, aż będą dobrze wysmażone. Odłożyć na bibułkę, by odsączyć nadmiar tłuszczu.

Natychmiast podawać.

Smacznego :)

www.magiasmakow.blox.pl